dijous, 14 de juliol del 2011

El circ ha començat

"Ehem, ehem... Ja està ací?... Mmm, val. Mireu cap al nord, senyores i senyors!! Jóvens i no tan jóvens, xiquets i xiquetes!! Esteu ben asseguts?? Esteu preparats?? Amb tots vostés una senyora inigualablement gürtelera!! Aquella que retorna al niu que la va vore crèixer!! La primera Presidenta fèmina de les Corts Valencianes!! La perla d'Orient!! La dama de la terra dels ròlex, de la llum i de l'amour!! L'alcaldessa del poble de la Moreneta del Castell!! Milagrosaaaaa Martíneeeez!! Oh, i mireu què porta a la maleta!!! Milions i milions d'euros per netejar les nostres beneïdes arques!!! Milagrosa, Milagrosa!!! Admirable públic, açò és un somni...!!!"

Sí, efectivament, tot és un somni (per alguns els haurà paregut fins i tot un somni humit). La realitat, l'actualitat, el dia a dia passa i passa i el poble de Novelda deixa passar. Dedicacions exclusives, sous i retribucions, juntes de govern, plenaris, velòdroms, Novelda CF, paleres, programa de festes, sopars del pregó, deutes municipals, deutes personals... Mmm, em falta algo important i no sé què és. A vore si m'ajudeu, té algo a vore amb controlar i preguntar al govern municipal, i amb informar al poble de Novelda. Ah, que això és diu oposició... Xè, doncs ara tinc dubtes. Han opositat?... Ah, que han sigut votats en unes eleccions, val. Cobren algo? ... No? Però controlen al govern municipal? ... Tampoc?, però fan preguntes als plenaris? ... Ah, que ara no es permet el debat i alguns les enviaran per escrit, com les preguntes que fem els ciutadans? Interessant, i aleshores quina funció tenen? Renunciar i queixar-se. I a qui representen estes persones? Al 40.8 % de la gent que va votar? Quina barbaritat!! I quanta gent representava l'anterior oposició? El 45,5%?? Què voleu que us diga, no entenc res.

Quin embolic és tot açò de la política. Tenim una oposició que no és oposició. I tenim una senyora alcaldessa que amb la seua veu talla l'aire i els debats. Quina força!! Ah, i tenim populistes!! No podem queixar-nos! Què esperem d'estos 4 anys que venen? Deixarem passar el temps i que la recuperació financera (ha!) i un millor finançament dels Ajuntaments per part d'altre Administracions facen de salvadores? Pagarem tot el deute amb els nostres valors democràtics? Diàleg, transparència, solidaritat, llibertat d'expressió i de premsa, participació ciutadana... El govern popular ens passarà per la cara els resultats electorals per dir que el poble ha decidit que ells poden fer el que vulguen, com va fer Rita Barberà sobre la qüestió del Cabanyal.

El darrer plenari no el vaig poder vore però vaig sentir la part de les preguntes. Em vaig quedar bocabadat, quina tècnica què ha agafat la Perla! Si l'alcaldessa continua amb eixa actitud, el nivell democràtic del nostre poble estarà en punts negatius. Fins i tot va cridar l'atenció al regidor de Festes per voler eixir un moment del plenari sense haver avisat. Pareix que estiga en les Corts Valencianes on va expulsar a Mònica Oltra per la seua famosa samarreta. Allí tenia llibertat per expulsar i tallar els debats com volia. L'hauríem de posar a prova, no creieu? Alguna samarreta reivindicativa... De l'oposició no espereu molt, si de cas, d'EU-Els Verds. Salvador és una persona que no es calla però l'altre dia Milagrosa ja el va amenaçar amb expulsar-lo. El grup socialista va fer preguntes que més o menys Maluenda va qualificar de xorra. Jo no diria xorra, eren preguntes relatives a temes quotidians, transparència i diàleg.

Durant els darrers quatre anys vam tenir el tripartit o quatripartit, a partir d'ara tindrem el triunviriat amb Milagrosa en la punta de llança. Gonzalo i Rafa seran els referents en atac, "sabuesos" (o gossos, com David diria) del govern, l'oposició de l'oposició. Rafa (com la resta de regidors, però més Rafa) té ara via lliure en el punt de "Ruegos y preguntas" perquè com l'oposició no té dret a rèplica, soltarà unes quantes acusacions de les seues i la gent es quedarà amb això. Ai, Valentín, on estàs? Trobem a faltar la teua planta i el teu talant. Ara et dediques més a la faena municipal, diuen.

Voleu que dedique unes paraules a UPyD? Xè, mireu que sou roïns, eh? Vinga, la faré. Durant els darrers anys han fet una magnífica campanya propagandística (Paula, és propaganda o publicitat això?), diguent les coses que el poble vol sentir i aprofitant la crisi que tenia el govern anterior en les seues mans. En la campanya electoral van tenir la seua seu enmig del poble, enfront del Casino, cosa que augmenta la seua bona imatge de partit proper a la ciutadania. Són la perfecta oposició, funcionen a colp de titular com diuen alguns. M'agradaria vore'ls en el govern municipal per saber com treballarien ells. No m'he tornat boig, que continue sent independentista valencià. Per cert, UPyD no ha mencionat en cap moment res referent al valencià, volen ser bons xiquets. Han vist que eixe discurs no els feia falta. Molt hàbils.

Conclusió

El Partit Popular en el govern van a viure com reis si l'oposició no es posa les piles. Els populars estan complint les seues 10 idees prinicipals del programa electoral, mireu:
1.- Austeritat. Per a l'oposició i associacions.
2.- Transparència. Ehmm, havia dit que les estaven complint les 10? Bé, eixa la podem fer complir nosaltres, no us pareix?
3.- Regeneració. Efectivament, ha regenerat la figura del govern municipal, més autoritari i amb gent de la tercera joventut.
4.- Reformisme. Han reformat la idea de per què servia la Junta de govern.
5.- Llibertat. Per a Rafa Sáez en el torn de les preguntes per dir el que li vinga en gana i que ningú li puga replicar.
6.- Oportunitats. Han donat l'oportunitat a gent de la llista popular de ser càrrecs de confiança de l'alcaldessa i a més a més de poder anar a la recepció de les reines com si foren regidors.
7.- Confiança. Com diuen ells, confien en la ciutadania de Novelda. Però esta confiança no és recíproca.
8.- Diàleg. Ara els diàlegs es fan després d'actuar. M'encanta.
9.- Solidaritat. Aquella que van tenir els festers amb les reines dels barris i del poble la nit del pregó, com també aquella que tindran amb ANOC. La solidaritat és cosa de la societat, no trobeu?
10.- Cohesió. El que vol fer Alonso Carrasco amb els clubs de futbol.

Xè, ens ha fallat una, no passa res. Qualsevol es pot equivocar, som humans. Com també Milagrosa... Supose que us haureu estranyat de l'expressió "deutes personals", no? Sí, un deute és una quantitat de diners que una persona ha de tornar que abans algú se'ls havia donat. No sé si haureu vist la premsa, la noveldera no em val. La veritat és que la transparència i objectivitat informativa de NoveldaDigital la veig baix mínims, també potser no s'hagen assabentat, no sé. El que volia dir-vos és que l'altre dia el diari Las Provincias va publicar el patrimoni de tots els diputats valencians. Segons aquest arxiu Milagrosa Martínez té un deute de 279.803,08 euros. Ara pensareu "Xè, ha deixat lo millor pa'l final".

Senyors i senyores, el circ ha començat!


8 comentaris:

  1. Abans de res, t’he de dir que és genial aquesta entrada! Un 10! I ací va la meua resposta a la teua menció :) :
    Podríem dir, des d’un punt de vista teòric, que UPyD ha fet les dues coses: publicitat i propaganda.
    Però, si preguntes per la meua opinió... clarament PROPAGANDA!! El contingut dels seus missatges era més de caràcter dissuasori sobre la resta que informatiu sobre ells mateixos.
    A més, sembla que continuen fent campanya...

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies Paula per la teua valoració!
    Molt interessant això que dius sobre la Propaganda. Es nota què domines la matèria. ;)
    Sí, sembla que encara volen guanyar més vots quan el que han de fer és treballar i punt, i que la gent ho valore després.

    ResponElimina
  3. ¿Y sabes lo peor? Que la oposición, toda la oposición tiene los brazos caídos. Se resignan a el " ya sabes lo que hay, es el PP". A mi, es que con el punto dos me sobra, y me cabreo, pero debo ser un poco tonto, porque ellos no se ponen nerviosos.

    ResponElimina
  4. Ocurrent! I al fil de lo que diu Oli, este tipo de critica no posa nerviòs a ningú. Bò, sí, a la oposiciò!
    No puc dirte més, estic en periode d´exedencia. Je je je

    ResponElimina
  5. Migueeeel!!!! M'encanta... jajajaja.

    T'ho jure, enhorabona... Sobretot l'encapçalament, es que m'ho he imaginat i tot...

    ResponElimina
  6. Sí, Juan, s'han resignat quan soles ha passat un mes de govern. pff Esperem que es posen les piles. Una alternativa seria deixar els seients lliures en els plenaris per que els ciutadans facen les seues preguntes, que potser ho fan millor.
    _____

    Ramón! Quan acabes l'exedència?? Estem a l'espera!
    _____

    Sònia! Moltes gràcies. M'alegre que us haja agradat tant, especialment l'encapçalament. Besets, guapa!

    ResponElimina
  7. Creo que hace falta mas acción de los partidos de inclinaciones mas justas y honradas. Si no recargamos las pilas...., y las estrategias fluyen, se aposenta la "susodicha" y al final hay que sacarla por la ventana por que no cabe por la puerta.. Convocad actos de protesta, a nivel individu@s, quizás sacando las protestas del rol político se consiga mas público, y eso es esencial. Saludos y ánimo. Se podría convocar una "chorizada" barbacoa en la puerta del estamento público.Gaspar Li.

    ResponElimina
  8. No puc estar més d'acord, Gaspar. Però fora dels partits no hi ha cap associació ciutadana i es fa molt difícil activar la societat. La gent vol tranquilitat i que altres els solucionen els problemes.

    Recorde que fa 5 anys, quan l'alcalde era Rafa Sáez, es va fer una reunió informal de diverses associacions (veïnals, ecologistes, comerciants, socials, etc) per vertebrar una plataforma ciutadana. Crec recordar que eixe era el propòsit. Al final va acabar en res, llàstima.
    Salutacions.

    ResponElimina